dilluns, 16 d’abril del 2012

Copieu maleïts! drets d'autor en l'era digital

             Copieu maleïts! drets d'autor en l'era digital




                                                                                                                      TRAILER


És un documental en el qual  s’intenta  aclarir  la  problemàtica dels continguts audiovisuals a internet  i la pirateria,  en aquest viatge d’una hora el director, Stéphane M. Grueso, vol indagar sobre la propietat  intel·lectual  en la era digital, ja que molts governs del món estan intentat restringir internet i endurir els càstigs d’allò que no agrada a indústries ni governs.

                                                                                                      

Milions de persones disposen d’una connexió a internet que els  permet  tindre accés a multitud de continguts audiovisual de diferents tipologies; pel·lícules, documentals, reportatges, concerts,  i també accés a eines per a posseir-los, editar-los i difondre’ls.


Un seguit de persones expertes donen la seva visió sobre aquest problema, postulant-se a favor de la copia, com a mitjà d’aprentatge i cultura lliure  o en contra de la copia, classificant-la com a robatori i pirateria de  idees i creacions. Persones vinculades a diferents institucions com l’Sgae (Societat general d’autors i editors), Creative Commons España, i advocats experts en la temàtica de la propietat intel·lectual ens donen un visió més fidel i lògica de la realitat audiovisual.



El documental ens explica d'una manera esquemàtica i clara  quins són els passos o processos que s'han de realitzar per tal de poder dur a terme  un contingut audiovisual, d'una manera legal, per una banda hi ha l'opció del clàssic copyright que priva de visualitzar, copiar difondre el contingut sense el permís i beneplàcit  del creador, o altres noves formes com els creative commons que brinden una gran lliberatat als usuaris per tal de poder tindre-ls, editar-los i difondre'ls al gust i poder disfrutar-los d'una manera legal i lliure.


                                         Documental complet



Blog amb les entrevistes completes i altres materials:http://copiadmalditos.blogspot.com.es/



Guillem Barberà Arnedo

2 comentaris:

  1. Crec que és interessant aquest tema, ja que en l'actalitat hi està havent molta controvèrsia al seu voltant i s'esta regulant molt tot aquest mercat i les lleis que el regulen. Com dius al teu post, els limits que es marquen poden fer perillar la llibertat d'accés a la informació a que estem acostumats.
    Enric Pèlach (Com. AUdiovisual)

    ResponElimina
  2. Vivimos en una sociedad en el que el acceso la cultura se concibe como un derecho, pero este caracter democrático que adquirió a lo largo del siglo XX pasa a ser objeto de discusión desde que internet se hizo lugar como medio de distribución.
    La preservación de la cultura requiere la manutención de las estructuras y los artistas tienen que buscarse medios de financiación para seguir produciendo. La indústria no es indiferente a estos cambios e intenta adaptarse, pero tendríamos que preguntarnos hasta qué punto estamos dispuestos a ceder las directrices de la producción cultural actual a una industria que busca una producción lo más comercial posible, o a los gobiernos, que aunque apoyen las pequeñas producciones y la cultura emergente, jamás carecen de orientación política.

    ¿Estamos dispuestos a todo en favor de la GRATUIDAD?


    Julia Hartmann
    Publicidad y Relaciones Públicas

    ResponElimina