diumenge, 15 d’abril del 2012

7 billion Others


7 billion Others és un projecte del fotògraf, periodista, cineasta i activista francès Yann Arthus-Bertrand que es va fer realitat l’any 2003 gràcies als periodistes -també francesos- Sybille d’Orgeval i Baptiste Rouget-Luchaire, que el van dur a terme.

El nom original era 6 billion Others (6 milliards d’Autres), però a finals de l’any passat es va canviar per 7 billion Others. Aquest canvi de nom dóna una pista força bona per endevinar de què tracta el projecte: és una sèrie documental els protagonistes de la qual som els habitants del món (que l’any passat vam passar a ser 7.000 milions). Tot un conjunt d’entrevistes -i per tant uns documentals de modalitat interactiva- amb persones de procedències diverses a les quals se’ls pregunta sobre temes i problemes tan quotidians com poden ser l’amor, la família o la corrupció.

Les entrevistes, que contenen les mateixes preguntes per a tothom, se separen en diferents vídeos segons els temes tractats. D’aquesta forma apareixen, en cada documental, homes i dones responent només a una pregunta, de manera que es pot veure la diferència o semblança de costums i idees de tothom.

L’estètica dels documentals és molt senzilla: a la meitat esquerra de la imatge hi apareix un primer pla de la persona que parla, mentre que a la meitat dreta hi apareix, subtitulat, tot allò que està dient (els entrevistats parlen en la seva llengua). Així s’aconsegueix donar força a les seves paraules, acomplint-se el principal objectiu del creador del projecte, que era conèixer-nos. I és que Yann Arthus-Bertrand explica que, tot i viure a l’era de la informació i la comunicació constant, desconeixem molt tots aquells amb qui compartim el planeta. Segons ell, fer el pas de conèixer-nos "és essencial per a poder unir-nos i ser capaços de dur a terme el desenvolupament sostenible, fet imprescindible si no volem perdre el planeta en el qual vivim."

Els documentals han estat projectats en diversos canals de televisió, entre ells el canal 33. També es fan exposicions on, a més de projectar-s’hi els vídeos, s’hi mostra el procés de realització. Per últim, el projecte té la seva pròpia web (http://www.7billionothers.org/index.php), des de la qual es poden visionar tots els vídeos documentals.

Elena Pedrola


1 comentari:

  1. Hola Elena,
    he de dir-te que m'ha semblat molt interessant el teu post, doncs ens fa veure la magnitud que té actualment la tecnologia, Internet, la societat. Em avançat a pas de gegant en els anys recents i una prova del que s'ha aconseguit és aquesta. Temps enrere, i no pas gaires anys, era impossible imaginar-se que es pogués fer una cosa semblant.

    En quant al títol, el fet que porti de nom el nombre de persones que hi han participat evidencia el que he comentat anteriorment:ara podem arribar més lluny i ho podem fer més persones.

    Gràcies a tot plegat podem saber com viuen i pensen, persones d'arreu del món, això sempre fa que creem noves opinions i tinguem una capacitat de coneixent més ampli.

    Com a curiositat et mencionaré que mitjançant aquestes tècniques s'ha muntat també una coral, però les persones interessades ho han fet tot mitjançant Internet. 185 persones de tot Europa es van reunir per cantar a cor (on-line) una cançó i estaven dirigides per un director.






    Iris Martí
    Publicitat i Relacions Publiques

    ResponElimina